Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Η Νέα Τραπεζούντα και τα Αλώνια αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου!
05.10.17
Image

Η μόλυνση της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ Κατερίνης, η ακαταλληλότητα των υδάτων που αντλούνται από τις παραπλήσιες γεωτρήσεις, η υπεράντληση των παράκτιων υδροφορέων και ο άμεσος κίνδυνος διείσδυσης αλμυρού νερού σε γλυκούς υδροφορείς σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των διυλιστηρίων της Μόρνας πρέπει να ανησυχούν όλους του πολίτες της Πιερίας.

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και σε συνεργασία με την 10μελή Επιτροπή Αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης της Νέας Τραπεζούντας, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:30, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης»,  οργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα αίτια έλλειψης νερού που παρατηρούνται εδώ και μήνες τόσο στο ίδιο το χωριό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μετά την κατάθεση στοιχείων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης και στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την λεηλάτηση των διυλιστηρίων της Μόρνας και την πλήρη εγκατάλειψη του έργου από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων του νομού Πιερίας, έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χιλιάδες κυβικά μέτρα πόσιμου νερού άριστης ποιότητας χάνονται καθημερινά εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης των υδάτινων πόρων από τις τοπικές μας αρχές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Εθελοντική Ομάδα ευχαριστεί τους συλλόγους που συμμετείχαν στο 2ήμερο Φεστιβάλ
03.10.17

Image

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης έλαβε χώρα ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός: Δεκαπέντε Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νομού Πιερίας με περισσότερες/ους από 400 χορεύτριες, χορευτές και χορωδούς συμμετείχαν στο διήμερο Φεστιβάλ της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης με αφορμή τον εορτασμό των δέκα χρόνων από την ίδρυσή της και χάρισαν μοναδικές στιγμές σε όσες και όσους βρέθηκαν στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί όλους τους συλλόγους και τον κάθε έναν ξεχωριστά, όπως και τις χορεύτριες, τους χορευτές και τους χορωδούς που αποδέχτηκαν την πρόσκληση της ομάδας και μας τίμησαν με την συμμετοχή τους:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γιατί δεν λειτουργούν τα διυλιστήρια της Μόρνας;
02.10.17

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κοινοποιεί την παρούσα επιστολή και το φωτογραφικό υλικό που έχει στη διάθεσή της στην Εισαγγελία Κατερίνης, στον Υπουργό Εσωτερικών και στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τον Ιούνιο του έτους 2008 ολοκληρώθηκε η κατασκευή των Διυλιστηρίων της Μόρνας και η τοποθέτηση αγωγών μήκους 107 χιλιομέτρων για την μεταφορά νερού προς 37 χωριά της Πιερίας. Τα Διυλιστήρια είχαν δυναμικότητα διύλισης 15.000 κυβικά μέτρα την ημέρα. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 75% και από το Ελληνικό Δημόσιο κατά 25%.

Η σημερινή εικόνα των Διυλιστηρίων της Μόρνας αποδεικνύει την πλήρη εγκατάλειψη του έργου:

Image 

Τα διυλιστήρια, ένα έργο ηλικίας μόλις 9 ετών, δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια, οι εγκαταστάσεις δεν φυλάσσονται, οι πόρτες των κτιρίων έχουν παραβιαστεί και οι ηλεκτρολογικός εξοπλισμός του έχει λεηλατηθεί. Έχουν αφαιρεθεί οι ηλεκτρικοί κινητήρες των αντλιών και των κομπρεσέρ που πριν λίγα χρόνια έστελναν νερό σε 37 χωρία της Πιερίας.

Image

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χιλιάδες Δήμοι και Κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη γυρίζουν την πλάτη στις ανεμογεννήτριες
08.09.17

Image

Η χώρα που αναφέρεται ως παράδειγμα επειδή σταμάτησε τα πυρηνικά της προγράμματα και στράφηκε προς την «πράσινη ενέργεια» είναι η Γερμανία. Μέσα σε μόλις 20 χρόνια, χιλιάδες ανεμογεννήτριες έχουν κατακλίσει την γερμανική ύπαιθρο με στόχο την παραγωγή φθηνής και καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επίσης την μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Όμως η ειρωνεία του πράγματος είναι πως εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε όλο της το έδαφος ανάγκασε την Γερμανία να αυξήσει την παραγωγή σε κάρβουνο και πετρέλαιο για να καλύψει το έλλειμμα ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες όταν αυτές δεν παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα την αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» έγινε 10 ετών!
23.06.17

Image 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ. 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Νοιώθουμε  ιδιαίτερα περήφανοι διότι φέτος κρατάμε στα χέρια το 10ο  βιβλίο συμβάντων της αγαπημένης δράσης όλων των Πιεριαίων! Το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» έκλεισαν τα δέκα και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη δική σας συμμετοχή!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας καλούμε για μια ακόμη χρονιά να βάλετε το δικό σας λιθαράκι στην προσπάθεια φύλαξης των δασών μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων και για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας
04.04.16

Image

Για να χρησιμοποιήσετε την μηχανή αναζήτησης φαρμάκων, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου

  • εδώ και τρία χρόνια τροφοδοτεί με φάρμακα 513 ανασφάλιστες οικογένειες που διαμένουν στον νομό Πιερίας
  • προμηθεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό
  • διαθέτει φάρμακα στους πρόσφυγες που στεγάζονται σε ξενοδοχείο της Ν. Πιερίας εδώ και ένα μήνα, όπως επίσης στα κέντρα φιλοξενίας του Βαρικού, της Χράνης και της Μηλιάς και σε λίγο καιρό, όπως της έχει ζητηθεί από τις αρχές, και στο κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Παιδιά χίλια μπράβο για την δράση σας και τη θετική εξέλιξη που είχε όλη αυτή η παρανοϊκή υπόθεση. Αν το κράτος έκανε πάντα σωστά τη δουλειά του και ενεργούσε άμεσα και σοφά, όπως έπραξε στη περίπτωση του Ολύμπου, η Ελλάδα θα ήταν φυσικός παράδεισος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μανόλης – Περιβαλλοντικός Σύλλογος δήμου Ιτάνου Κρήτη

 
Studentsdesign