Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ανθοκομική Έκθεση Κατερίνης 2020: Ανοίξαμε και κερνάμε ελληνικό!
22.05.20
Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η 3η Ανθοκομική Έκθεση Κατερίνης έχει ανοίξει τις πύλες της και θα λειτουργήσει μέχρι την 31η Μαΐου, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι ανθοπαραγωγοί του νομού Πιερίας έχουν στρώσει ένα πανέμορφο χαλί, υφασμένο από χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού και σας καλούν να την επισκεφθείτε. Δεν υπάρχουν λόγια που θα μπορούσαν να περιγράψουν αυτή την ομορφιά!

Φέτος, βάλαμε τα δυνατά μας και και κάναμε σημαντικές αλλαγές! Τροποποιήσαμε τη διάταξη των οικίσκων των παραγωγών, αυξήσαμε τις αποστάσεις μεταξύ τους, λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε η επίσκεψή σας να είναι ασφαλής και προπάντων, προσέξαμε τον περιβάλλοντα χώρο και την οδό Φλέμινγκ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποτελέσματα του 7ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ
14.05.20

Image

«Ήταν ωραία
τα διηγήματα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού
πάλι με την άνοιξη»

παραφράζοντας τους στίχους του νομπελίστα ποιητή Σεφέρη, ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του 7ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος και τους νικητές στις 4 κατηγορίες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πάνω από 120 συμμετέχοντες έστειλαν τα κείμενά τους στον διαγωνισμό από διάφορες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως: Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Πάρο, Μυτιλήνη, Σύρο, Σέρρες, Κύπρο, Λιβαδειά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πρέβεζα, Αμφίπολη, Πτολεμαΐδα Βόλο, Ημαθία, Αττική κ.α.

Όμως φέτος τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με μία σημαντική ιδιαιτερότητα: λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης, μια γιορτή που διοργάνωνε η εθελοντική ομάδα κάθε χρόνο προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων στην ανθισμένη και ανοιξιάτικη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης και κατά την οποία λάμβαναν τα αναμνηστικά όλοι και τα συμβολικά βραβεία με τον τόμο των διακριθέντων διηγημάτων οι νικητές του διαγωνισμού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παραδόθηκαν τρόφιμα σε 132 ευπαθείς οικογένειες. Στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας!
12.05.20

Image

Διανομή τροφίμων σε 132 ευπαθείς οικογένειες εν μέσω πανδημίας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Τα τρόφιμα διέθεσαν ο Δήμος Κατερίνης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τοπικές επιχειρήσεις.

Περίπου δύο μήνες μετά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, λόγω της επιδημίας του Covid-19, επιστρέφουμε προσεκτικά στην κανονικότητα

Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκατοντάδες συμπολίτες μας, κυρίως άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, συμπολίτες μας που ζουν μόνοι τους και δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες συνθήκες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ήταν κυριολεκτικά καθηλωμένοι στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στις 21 Μαΐου η Ανθοκομική Έκθεση Κατερίνης
10.05.20

Image

Με απόφαση των παραγωγών η 3η Ανθοκομική Έκθεση μετατέθηκε  για το τέλος του μήνα και θα διεξαχθεί από την 21η έως και την 31η Μαΐου 2020. Τα περιοριστικά μέτρα των τελευταίων εβδομάδων μείωσαν σημαντικά τη δραστηριότητα των παραγωγών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα στο άνοιγμα των αγορών και στις ανάγκες της προγραμματισμένης έκθεσης στις αρχές Μαΐου.

Η έκθεση θα διεξαχθεί με τους όρους λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, δηλαδή θα υπάρχει μια απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των παραγωγών και στον χώρο της αυλής του Καπνικού Σταθμού (1.000 τ.μ.) δεν θα επιτρέπεται η παραμονή περισσότερων από 50 επισκεπτών. Η είσοδος θα ελέγχεται από εθελοντές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της και σε κάθε επισκέπτη που δεν θα διαθέτει προστατευτική μάσκα προσώπου θα του προσφέρεται δωρεάν υφασμάτινη πολλαπλών χρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων και για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας
04.04.16

Image

Για να χρησιμοποιήσετε την μηχανή αναζήτησης φαρμάκων, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου

  • εδώ και τρία χρόνια τροφοδοτεί με φάρμακα 513 ανασφάλιστες οικογένειες που διαμένουν στον νομό Πιερίας
  • προμηθεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό
  • διαθέτει φάρμακα στους πρόσφυγες που στεγάζονται σε ξενοδοχείο της Ν. Πιερίας εδώ και ένα μήνα, όπως επίσης στα κέντρα φιλοξενίας του Βαρικού, της Χράνης και της Μηλιάς και σε λίγο καιρό, όπως της έχει ζητηθεί από τις αρχές, και στο κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Το παράνομο του Χριστάκη είναι η κορυφή ενός παγόβουνου αυθαιρέτων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα για προσωπικά οφέλη. Οι  διάσπαρτες αυτές εγκαταστάσεις μελλοντικά θα αλλοιώσουν το αδόμητο σήμερα περιβάλλον και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη γενικότερη νόμιμη δόμηση της περιοχής, αυτό δηλαδή που πολλοί περισσότεροι επιδιώκουν.

Φαίδρα Τ.

 
Studentsdesign