Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ο Δήμος Μονάχου επισκέπτεται τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
15.02.20

Image

Αντιπροσωπεία 11 μελών του τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Μονάχου επισκέπτεται τον Καπνικό Σταθμό για να γνωρίσει τις κοινωνικές δομές του.

Μπορεί ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, για περισσότερους από εμάς τους Κατερινιώτες να είναι μια όμορφη γωνιά της πόλης, να είναι το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου», η «Ανθοκομική Έκθεση» ή κάποια θεατρική παράσταση στην γοητευτική αυλή του με φόντο τους ιστορικούς του φούρνους. Όμως, για κάποιους άλλους, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης αποτελούν αντικείμενο κοινωνικής έρευνας διότι πίσω από τις δράσεις της πολυσχιδούς ομάδας διακρίνουν ένα νέο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης και ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποτελέσματα βιοχημικών εξετάσεων του ελαιολάδου: Οξύτητα 0,25!
08.02.20

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η παρούσα επιστολή απευθύνεται κυρίως στις 925 οικογένειες που έχουν προμηθευτεί εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στις 2 Φεβρουαρίου 2020 κατά τη διάρκεια της 83ης της διανομής “Χωρίς Μεσάζοντες” που οργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”.

Κατά τη διάρκεια της διανομής οι υπεύθυνοι της οργάνωσης έλαβαν τυχαίο δείγμα, παρουσία των καταναλωτών, το οποίο στάλθηκε σε βιοχημικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 παραλήφθηκαν τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία το ελαιόλαδο είναι άριστης ποιότητας και μάλιστα οι τιμές των βιοχημικών εξετάσεων είναι ακόμη καλύτερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η εγκατάλειψη του χώρου των κοιμητηρίων
08.02.20

Image 

Καλούμε τη νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης να θέσει τα κοιμητήρια σε πρώτη προτεραιότητα και να τα αντιμετωπίσει ως σύμβολο και εξέχον χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας της πόλης.

Όλοι μας έχουμε μνήμες από τον θάνατο προσφιλών μας προσώπων, ανθρώπων με τους οποίους κάποτε μοιραστήκαμε τη ζωή μας. Και όταν νιώθουμε την ανάγκη για μια συνάντηση μαζί τους, συχνά, την επιδιώκουμε στον τόπο της τελευταίας και παντοτινής κατοικίας τους, στον δικό τους χώρο, στο κοιμητήριο.

Τα κοιμητήρια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης. Αποτελούν σημαίνουσα υποθήκη της μνήμης, χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό και την εν γένει στάση της κοινωνίας απέναντι στον θάνατο. Η ύπαρξη δε του κοιμητηρίου πολύ κοντά στον αστικό ιστό, σε γειτνίαση  με την πόλη των ζωντανών, καταδεικνύει τη πολιτισμική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
3η Ανθοκομική Έκθεση Κατερίνης, Καπνικός Σταθμός, 7-17 Μαΐου 2020
06.02.20

Image

Πριν λίγες μέρες,  πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης  η πρώτη συνάντηση μεταξύ τοπικών ανθοπαραγωγών και της  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας με στόχο την οργάνωση της 3ης Ανθοκομικής Εκθεσης Κατερίνης η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Μαΐου 2020.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ: μία δομή κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που πρέπει να στηριχθεί
02.02.20

2020020201.jpg

Εμμανουήλ Παπάς, Δικηγόρος Κατερίνης

Για μία ακόμη φορά – την 83η συγκεκριμένα – η  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) απέδειξε ότι η απάντηση στην οικονομική κρίση μπορεί να έλθει με συλλογικότητα, κοινωνική συνοχή και αλληλοβοήθεια, φέρνοντας τους παραγωγούς σε απευθείας επαφή με τους καταναλωτές.

Σε μία  από τις μεγαλύτερες διανομές των τελευταίων ετών  924 οικογένειες προμηθεύθηκαν απευθείας από τον παραγωγό 25,6 τόνους ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ κορυφαίας ποιότητας από παραδοσιακή Κορωνέικη ελιά, με πολύ χαμηλή οξύτητα έως και 0,3 και ελαφριά γεύση  με τιμή 17,5 € το δοχείο 5 λίτρων. Ανάλογης ποιότητας λάδι πωλείται στα duty free σε τιμή από 42 έως 54 ευρώ !

Το προϊόν παράγεται σε οικολογικό πιστοποιημένο ελαιοτριβείο με αποκλειστικά βιολογικά λιπάσματα, χωρίς καθόλου φυτοφάρμακα, σε χαμηλή θερμοκρασία κι έχουν παραδοθεί στην Ομάδα τα σχετικά πιστοποιητικά και  τα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παράταση 7ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος
25.01.20

Image

Ορίζεται νέα καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στον 7ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος που διοργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο τόπος μου".

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λαός σε προσφυγιά και μετανάστευση
02.12.19

Image 

Η επιστολή αυτή ολοκληρώθηκε λίγο πριν την είδηση του απροσδόκητου θανάτου του φίλου, συναγωνιστή και θερμού υποστηρικτή των δράσεων της ΕΟΔνΠ, Ιγνάτιου Μεϊμάρη. Αφιερώνεται στον ξεχωριστό αυτόν Ανθρωπο γιατί θα μπορούσε να φέρει κάλλιστα την υπογραφή του.

Φίλες και φίλοι,

Πριν από τρία χρόνια, όταν χιλιάδες πρόσφυγες είχαν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, οργάνωσε πολλές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, διανέμοντας ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Αμέσως μετά την απομάκρυνση των 16.000 προσφύγων από τα σύνορα και την απόφαση εγκατάστασής τους σε πρόχειρα κέντρα φιλοξενίας, στον νομό Πιερίας ιδρύθηκαν 5 τέτοια κέντρα. Το πρώτο από αυτά στήθηκε στο γήπεδο της Χράνης και την οργάνωση του από την πρώτη στιγμή ανέλαβε εξ ολοκλήρου μια ομάδα 55 πολιτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων και για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας
04.04.16

Image

Για να χρησιμοποιήσετε την μηχανή αναζήτησης φαρμάκων, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου

  • εδώ και τρία χρόνια τροφοδοτεί με φάρμακα 513 ανασφάλιστες οικογένειες που διαμένουν στον νομό Πιερίας
  • προμηθεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό
  • διαθέτει φάρμακα στους πρόσφυγες που στεγάζονται σε ξενοδοχείο της Ν. Πιερίας εδώ και ένα μήνα, όπως επίσης στα κέντρα φιλοξενίας του Βαρικού, της Χράνης και της Μηλιάς και σε λίγο καιρό, όπως της έχει ζητηθεί από τις αρχές, και στο κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ο τόπος υποφέρει γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες. Δεν υπάρχουν άνθρωποι να πάρουν πρωτοβουλίες. Μπράβο, ξανά και ξανά!!!!! Να ξέρετε ότι εδώ στην Αθήνα σας συζητάμε και σας θαυμάζουμε. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει αλλά δεν έχει κάποιον να τον καθοδηγήσει. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!!!!
Αδαμαντίνα Λ.

 
Studentsdesign