Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Κυριακάτικη απόδραση στα δροσερά νερά του Ολύμπου
20.08.18
Image 

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η γνωριμία των παιδιών με τον Όλυμπο αλλά και των γονέων με τη δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα παραδώσει την ημέρα της εκδρομής ένα πλήρες φορητό φαρμακείο στους 6 συνοδούς, προσφορά του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» στην νεοΐδρυθείσα ειδικότητα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα ή εδώ .

«Φυλάσσουμε και αυτό το καλοκαίρι τα βουνά μας. Επί τρεις μήνες, από την παραλία, παρακολουθούμε τον γηραιό Όλυμπο με τα κιάλια και οι περισσότεροι από εμάς, μάλλον δεν το γνωρίζουμε. Πριν καλέσουμε λοιπόν τους φίλους μας να λάβουν μέρος στο «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» είναι σκόπιμο να συναντηθούμε εδώ, στην καρδιά του βουνού και να το γνωρίσουμε από κοντά. Έτσι θα ξέρουν και τα παιδιά τι θα φυλάνε από τα παρατηρητήρια και σε ποιο δάσος θα χαρίσουν μια μέρα από το φετινό καλοκαίρι τους» λένε οι πρωτεργάτες της κίνησης και προτείνουν «…αντί για κυριακάτικο …στοίβαγμα στις ακτές, μια ανάβαση στο βουνό των Θεών, με ενδιάμεσο σταθμό τις κολυμβήθρες με τα πεντακάθαρα, δροσερά νερά τους».

Θα συναντηθούμε την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 8:30 στη μονή του Αγίου Διονυσίου, στο παλιό μοναστήρι (πληροφορίες: 6981 66 51 58 Cosmote).

Από το σημείο συνάντησης, με τη βοήθεια 6 Συνοδών Βουνού του ΙΕΚ Κατερίνης (έμπειροι συνοδοί του Ολύμπου) θα ακολουθήσουμε ένα πανέμορφο ορειβατικό μονοπάτι στο φαράγγι του Ενιπέα, με μικρές λιμνούλες, κρυστάλλινα νερά και τη μοναδική θέα προς τις πλαγιές του βουνού, με πρώτο σταθμό τα «Πριόνια». Εκεί θα κάνουμε ένα διάλειμμα και κατόπιν θα επιστρέψουμε και πάλι στο σημείο αναχώρησης, το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.

Πάρτε το σακίδιο σας, ένα σάντουιτς, 2-3 φρούτα, 1,5 λίτρo νερό ανά άτομο, μια πετσέτα και ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί μια όμορφη μέρα στην καρδιά του Ολύμπου. Ελάτε να περάσουμε μια ξένοιαστη Κυριακή με τα παιδιά μας κοντά στη φύση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ιστορία του πράσινου φράχτη στο Κοιμητήριο της πόλης μας.
17.08.18

Image 

Πριν 7 χρόνια μια ομάδα 40 περίπου συμπολιτών μας είχε την ιδέα να δενδροφυτεύσει τη δυτική πλευρά του Β Κοιμητηρίου της πόλης μας. Ακολούθησε ένα δημόσιο κάλεσμα από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και την Κυριακή 4 Απριλίου 2011, εντός 3 ωρών, φυτεύτηκαν 1.000 δενδρύλλια τα οποία διέθεσε το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

Image 

Χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, σήμερα, η αριστερή πλευρά του κοιμητηρίου είναι καταπράσινη! Τα δέντρα έχουν ξεπεράσει τα 4 μέτρα και αποτελούν έναν καλαίσθητο φυσικό φράχτη, έναν μικρό πνεύμονα πρασίνου, στον τόπο της τελευταίας κατοικίας όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασιλική, σε ευχαριστούμε πολύ!
12.08.18

Image 

Κάνει κάθε χρόνο ταξίδι 300 χιλιομέτρων σε μια μέρα (Βόλος-Κατερίνη-Βόλος) για να προστατέψει τον Όλυμπο από τις φωτιές.

Η κυρία Βασιλική Τέα είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πριν πολλά χρόνια υπηρέτησε στον νομό Πιερίας ως αναπληρώτρια και από τότε δέθηκε με τον τόπο μας. «Ήταν τα ωραιότερα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας» λέει συγκινημένη και για να κρύψει τη συναισθηματική της φόρτιση φέρνει τα κιάλια στο πρόσωπό της και ρίχνει μια γρήγορη ματιά στο βουνό.

Η Βασιλική αγάπησε τις ομορφιές του τόπου μας, τον Όλυμπο, τα Πιέρια, τις ακτές, τους φιλόξενους ανθρώπους της Πιερίας και ποτέ δεν συμφιλιώθηκε με την αναγκαιότητα  της επιστροφής της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τον Βόλο. Ένα κομμάτι της ψυχής της το άφησε για πάντα εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καπνικός Σταθμός Κατερίνης: Χώρος κοινωνικής ωρίμανσης, καλλιέργειας και παιδείας!
11.08.18

Image

Οι κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, σε αυτή την μέχρι πρότινος ξεχασμένη γωνιά της πόλης, είναι ένα διαφορετικό «σχολείο», είναι μια «άλλη οικογένεια» η οποία συμβάλλει στην αναβίωση ξεχασμένων αξιών  και αποτελεί έναν ευρύτερο χώρο κοινωνικής ωρίμανσης, καλλιέργειας και παιδείας!

Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου».

Παρά την καλοκαιρινή ραστώνη και τις διακοπές του Αυγούστου μια  ομάδα 33 εθελοντριών και εθελοντών, μεταξύ αυτών 12 νέες και νέοι ηλικίας 17 έως 25 ετών, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας και εντός των δύο πρώτων ημερών έλεγξε 11.000 φαρμακευτικά σκευάσματα και συσκεύασε άλλα 1.500 τα οποία θα σταλούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο στα κοινωνικά φαρμακεία Έδεσσας  και Σαλαμίνας μετά από αντίστοιχα αιτήματα των παραπάνω δομών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ιστορικό της δράσης "Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος!"
12.08.18

Image

Το παρατηρητήριο της "Πλάκας Λιτοχώρου" από το οποίο οι εθελοντές δηλώνουν κάθε χρόνο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία περισσότερα από 15 περιστατικά φωτιάς.

Είναι γνωστό πως η φωτιά, πριν την εξάπλωσή της, μπορεί να σβήσει και με ένα ποτήρι νερό. Για τον λόγο αυτό η πληροφορία πρέπει να φτάσει άμεσα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν η φωτιά εξελιχθεί σε επικίνδυνη πυρκαγιά.

Πριν 11 χρόνια, το έτος 2007, όταν τότε η Πελοπόννησος πλήττονταν από καταστροφικές πυρκαγιές, μια ομάδα πολιτών της  επαρχιακής πόλης της Κατερίνης, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, ανησυχώντας για τον πανέμορφο βουνό των 12 θεών, προσφέρθηκε να βοηθήσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τότε ο Διοικητής της κ. Ζάχος πρότεινε στους πολίτες κάτι πολύ απλό:  Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο βαθμός επικινδυνότητας θα έφτανε στο κόκκινο (1 Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου), από ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με καλή ορατότητα έτσι ώστε να μπορεί κανείς να ελέγξει με μια ματιά μεγάλη ορεινή έκταση, οι πολίτες όφειλαν να κάνουν μια …εκδρομή έχοντας μαζί τους ένα ζευγάρι κιάλια, ένα κινητό και σε περίπτωση που έβλεπαν καπνό, θα έπρεπε να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2018 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
06.08.18

Image 

Πρόσκληση προς όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ν. Πιερίας

Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, ώρα 20:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων με θέμα  την οργάνωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2018.

Το Φεστιβάλ οργανώνει για δεύτερη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στο πλαίσιο των δράσεων του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018» με στόχο την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών της ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι πολίτες της Πιερίας δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους για το δάσος!
04.08.18

Image 

Για πρώτη φορά, ήδη από την 25η Ιουλίου, είναι καλυμμένες όλες οι βάρδιες στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου!  

Για 11η συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» οργανώνει το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος». Μια δράση την οποία από το 2008 αγκαλιάζουν χιλιάδες οικογένειες προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με την έγκαιρη αναγγελία εστιών πυρκαγιάς στην περιοχή του κεντρικού και νότιου Ολύμπου διαδραματίζοντας έναν ενισχυτικό ρόλο στην προσπάθεια δασοπροστασίας.

Φέτος για πρώτη φορά, ήδη από την 25η Ιουλίου, δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες, δηλαδή έχουν καλυφθεί όλες οι βάρδιες του καλοκαιριού. Ειδικά μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, εντός 24 ωρών είχαν δηλωθεί και οι πιο μακρινές ημερομηνίες του Σεπτέμβρη, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία των πολιτών και το ενδιαφέρον τους για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο «Τόπος μου» θα διδάσκεται σε ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ευρώπης
16.04.18
Σε ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ευρώπης οι μαθητές θα διδάσκονται τον τρόπο με τον οποίο ενεργοί πολίτες της πόλης της Κατερίνης αντιστέκονται στην οικονομική κρίση και καταφέρνουν να γίνουν παγκόσμιο πρότυπο οργάνωσης, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Το αρχαιότερο σχολείο του Λουξεμβούργου και ένα από τα πιο οργανωμένα στην Ευρώπη, εντάσσει μάθημα επιλογής στο σχολικό έτος 2018/19 με αντικείμενο διδασκαλίας τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη. Θα διδάσκονται στους μαθητές οι δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας και τρόπος οργάνωσης/λειτουργίας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Image 

Οι τρεις τάξεις του Athené Luxemburg που θα διδαχτούν τον "Τόπο μου"

...κατακτώντας το Λουξεμβούργο!

Το αρχαιότερο σχολείο του Λουξεμβούργου, το Athené Luxemburg, ηλικίας 450 ετών, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει οι περισσότεροι διακεκριμένοι επιστήμονες και πολιτικοί της χώρας, με απόφαση της σχολικής επιτροπής του, έχει εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών της σχολικής χρονιάς 2018/19 μάθημα επιλογής με βασικό αντικείμενο τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διεκδικεί τον Καπνικό Σταθμό για τα επόμενα 25 χρόνια
29.03.18

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018,  μετά από πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας,  ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπος Κασίμης,  επισκέφθηκε τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης για να γνωρίσει τις κοινωνικές δομές του οι οποίες λειτουργούν από το 2012 μετά από την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στους “Γιατρούς του Κόσμου”.

Image 

Ο κύριος Κασίμης παρέμεινε δύο ώρες στον Καπνικό Σταθμό και επισκέφτηκε όλους τους χώρους οι οποίοι ανακαινίστηκαν  τα τελευταία πέντε χρόνια από τους ενεργούς πολίτες της Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων και για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας
04.04.16

Image

Για να χρησιμοποιήσετε την μηχανή αναζήτησης φαρμάκων, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου

  • εδώ και τρία χρόνια τροφοδοτεί με φάρμακα 513 ανασφάλιστες οικογένειες που διαμένουν στον νομό Πιερίας
  • προμηθεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό
  • διαθέτει φάρμακα στους πρόσφυγες που στεγάζονται σε ξενοδοχείο της Ν. Πιερίας εδώ και ένα μήνα, όπως επίσης στα κέντρα φιλοξενίας του Βαρικού, της Χράνης και της Μηλιάς και σε λίγο καιρό, όπως της έχει ζητηθεί από τις αρχές, και στο κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας ευχαριστώ που με κάνατε να αισθάνομαι περήφανος συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

Σας ευχαριστώ που βγάλατε την Πιερία από τα στενά γεωγραφικά της όρια με όλες τις πρωτοβουλίες σας, σας ευχαριστώ που δώσατε απάντηση στον ωχαδερφισμό.

Η λέξη συγχαρητήρια είναι πολύ φτωχή για να αποδοθεί το μέγεθος της προσφοράς σας στον τόπο μας.

Γιώργος Μπέγκος

 
Studentsdesign