Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Όλα είναι έτοιμα για το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
24.09.18

Image 

Όλα είναι έτοιμα για το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018) στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 16 χορευτικά συγκροτήματα του νομού Πιερίας με συνολικά περισσότερες/ους από 300 χορεύτριες/χορευτές.

Πρόκειται για ένα  ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός το οποίο αγκαλιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μεγαλύτεροι  πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παραδείγματα Κυκλικής Οικονομίας στην πόλη της Κατερίνης
24.09.18

Image

Ανοιχτή επιστολή του Ηλία Τσολακίδη, ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας "Ο Τόπος μου", προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη

Αγαπητέ Σάββα,

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη που παραχώρησες στο πλαίσιο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου «CIrCLE» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο στο συνεδριακό κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Πολύ σωστά επισήμανες,  πως ο όρος Κυκλική Οικονομία (Circular Economy) θα πρέπει να να γίνει κτήμα όλων των πολιτών και πως όλοι μας πρέπει και οφείλουμε να καταλάβουμε, τι σημαίνει αυτή η νέα ελπιδοφόρα ιδέα που αρχίζει να συζητείται ιδιαίτερα έντονα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Δήμαρχος της μικρής μας Κατερίνης, βρίσκεται στο τιμόνι τόσο σπουδαίων πρωτοβουλιών που περιλαμβάνουν νέες προτάσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των κύκλων ζωής των προϊόντων και πρωτοβουλίες για τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ας μιμηθούμε τους πολίτες της Ξάνθης και των Τρικάλων!
21.09.18

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» στηρίζει τις δράσεις της «Ποδηλατικής Από-Δρασης», συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και καλεί όλους τους πολίτες, κάθε φορά που περνούν οδηγώντας από κάποια διάβαση της πόλης, να φέρνουν στο μυαλό τους αυτό που θαυμάζουν όταν βρίσκονται στο εξωτερικό: Τους οδηγούς αυτοκινήτων που “κοκκαλώνουν” πριν καν ο πεζός πατήσει το πόδι του στο οδόστρωμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φως στο όργιο των αρπαγών, της λεηλασίας και της εξόντωσης της Ελλάδας από τον γερμανικό στρατό
17.09.18

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ετοιμάζει την έκδοση ενός βιβλίου το οποίο ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του παρελθόντος και του παρόντος των Ελληνο-Γερμανικών σχέσεων και ενισχύει την ελληνική διπλωματία.

Αγαπητοί συμπολίτες

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας “Ο τόπος μου”, ένα πολύ σημαντικό βιβλίο με θέμα την γερμανική οφειλή επανορθώσεων έναντι της Ελλάδος, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της μετάφρασης του από τα Γερμανικά στα Ελληνικά.

Πρόκειται για το βιβλίο του έγκριτου Γερμανού ιστορικού και ακτιβιστή Karl Heinz Roth το οποίο κυκλοφόρησε στην Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2017 με τίτλο “Reparationsschuld - Hypotheken der deutschen Besatzungsherrschaft in Griechenland und Europa” και προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Πρόκειται για τη σύνθεση ενός τεράστιου αρχειακού υλικού που ξεπερνάει τις 637 σελίδες. Η μετάφρασή του ολοκληρώνεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας από τον Όμηρο Ταχμαζίδη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
76η διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες" στην Κατερίνη: Ελληνικά όσπρια
15.09.18

Image 

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018,  στο πάρκινγκ των δικαστηρίων,  στην οδό Φλέμινγκ,  θα πραγματοποιηθεί η 76η διανομή αγροτικών προϊόντων “Χωρίς μεσάζοντες” και θα διατεθούν

  • Φασόλια, ποικιλίας Norton,  από το Χρυσοχώρι Καβάλας προς 2€το κιλό
  • Φακές ποικιλίας Σάμος από τα Φάρσαλα του νομού Λάρισας προς 1,5€ το κιλό και
  • Ρεβύθια χοντρά από τον νομό Πιερίας προς 2€ το κιλό.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεάν σχολικά είδη για 220 παιδιά στην Κατερίνη
12.09.18

Image 

Αρχίζει από σήμερα η παράδοση σχολικών ειδών στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας ενημερώνει τις διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης, πως σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ανάγκες τους με τα σχολικά είδη τα οποία συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τις δράσεις φορέων της πόλης μας, θα μπορούν να απευθύνονται στις Κοινωνικές Δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, καθημερινά από 18:30 έως 19:30, μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου 2018, ακολουθώντας την γνωστή διαδικασία διάθεσης σχολικών ειδών σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο «Τόπος μου» θα διδάσκεται σε ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ευρώπης
16.04.18
Σε ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ευρώπης οι μαθητές θα διδάσκονται τον τρόπο με τον οποίο ενεργοί πολίτες της πόλης της Κατερίνης αντιστέκονται στην οικονομική κρίση και καταφέρνουν να γίνουν παγκόσμιο πρότυπο οργάνωσης, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Το αρχαιότερο σχολείο του Λουξεμβούργου και ένα από τα πιο οργανωμένα στην Ευρώπη, εντάσσει μάθημα επιλογής στο σχολικό έτος 2018/19 με αντικείμενο διδασκαλίας τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη. Θα διδάσκονται στους μαθητές οι δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας και τρόπος οργάνωσης/λειτουργίας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Image 

Οι τρεις τάξεις του Athené Luxemburg που θα διδαχτούν τον "Τόπο μου"

...κατακτώντας το Λουξεμβούργο!

Το αρχαιότερο σχολείο του Λουξεμβούργου, το Athené Luxemburg, ηλικίας 450 ετών, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει οι περισσότεροι διακεκριμένοι επιστήμονες και πολιτικοί της χώρας, με απόφαση της σχολικής επιτροπής του, έχει εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών της σχολικής χρονιάς 2018/19 μάθημα επιλογής με βασικό αντικείμενο τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων και για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας
04.04.16

Image

Για να χρησιμοποιήσετε την μηχανή αναζήτησης φαρμάκων, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου

  • εδώ και τρία χρόνια τροφοδοτεί με φάρμακα 513 ανασφάλιστες οικογένειες που διαμένουν στον νομό Πιερίας
  • προμηθεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό
  • διαθέτει φάρμακα στους πρόσφυγες που στεγάζονται σε ξενοδοχείο της Ν. Πιερίας εδώ και ένα μήνα, όπως επίσης στα κέντρα φιλοξενίας του Βαρικού, της Χράνης και της Μηλιάς και σε λίγο καιρό, όπως της έχει ζητηθεί από τις αρχές, και στο κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας εύχομαι να πρωτοπορείτε πάντα και να έχετε την ανταπόκριση του κόσμου – νομίζω πως κυρίως πρέπει να στοχεύσετε στους μαθητές, διότι είναι το μέλλον του τόπου.
Δέσποινα  Δ., Χαλκιδική
 
Studentsdesign